Whatsapp Whatsapp
Telefon Hemen Ara
Türkçe İngilizce Arapça Almanca

Dolgu Uygulamaları Nedir?

DOLGU uygulamaları nedir?

Zaman içerisinde yüzdeki kemik yapının çökmesi, yağ ile bağ dokusunun azalması sonucu yüzümüzde volüm kaybı oluşur. Deride kırışıklık, sarkma ve katlantılar oluşmaya başlar. Özellikle alt yüzdeki sarkmalar kişiyi olduğundan daha yaşlı gösterir. Ancak günümüzde insan bağ dokusuyla tamamen uyumlu dolguların gelişmesi ile bu etkiler geri döndürülebilir. Günümüzde kişinin ihtiyacına ve uygulanacak bölgeye göre çok çeşitli dolgu maddesi bulunmaktadır. Bu dolgu maddeleri enjekte edildiği bölgeye volüm vererek etki eder. Ayrıca mevcut asimetrilerin düzeltilmesinde de kullanılır. İstenilen etki dolgu maddesiyle orantılı olarak artırılabilir.

DOLGU uygulamalarında kullanılan malzemeler nelerdir?

Günümüzde kalıcı, yarı kalıcı ve geçici dolgular mevcuttur. Kalıcı dolguların içerisindeki sentetik malzemelerin insan vücuduna uyumlu olmadığı gösterilmiş ve günümüzde kullanımı önerilmemektedir.

En yaygın olarak kullanılan dolgu maddesi FDA onaylı, hayvansal olmayan, insan bağ dokusu ile uyumlu ve son derece güvenilir Hyalüronik asit dolgulardır. Hyalüronik asit, insan bağ dokusunda yer alan ve başlıca amacı su tutarak hacim yaratmak olan bir polisakkarittir. Yaşlanma ile derideki yoğunluğunun azalması kırışıklık ve sarkmaya neden olur. Hyalüronik asit dolgularıyla insanın zaten kendi vücudunda olan madde enjekte edilmekte ve herhangi bir allerjik reaksiyon görülmemektedir.

Kalsiyum hidroksiapatit (CaHA) ve poli-L–laktik asit (PLLA) dolguları ise daha konsantre dolgulardır. Kollajen yapımını uyararak daha uzun süre dayanırlar. Hyalüronik asit gibi herhangi bir allerjik reaksiyona neden olmazlar. Kademeli olarak uygulanan ve ortalama 3 seans gerektiren dolgulardır. Yaklaşık 4-6 hafta sonra kollajen üretiminin de başlamasıyla belirgin etki görülür.

DOLGU hangi bölgelere uygulanır?

– Dudak ve burun arasında uzanan nazolabiyal oluğa,

– Kaş arasındaki kızma çizgisine,

– Göz çevresindeki kaz ayaklarına,

– Göz altı oluğunun dolgunlaştırılmasında

– Dudak kenarındaki üzüntü çizgilerine,

– Dudak kontürü ve hacimlendirilmesinde,

– Yanak ve çene hacimlendirilmesinde,

– Kaş kaldırmada,

– Burun deformitelerinde ve burun ucu kaldırmada,

– Cilde nem kazandırmada uygulanır.

– Ayrıca herhangi bir sebepten doku kaybı ve/veya asimetri olan bölgelere de uygulanabilir.

DOLGU’nun etkinliği ne kadar sürer?

Hyalüronik asit dolguları tüm dünyada en çok tercih edilen dolgulardır. Etkileri, çapraz bağ içeriği ve partikül büyüklüğüne göre genellikle 6-18 ay arasında değişir.

CaHA dolguları ortalama 15 ay, PLLA dolguları ise 2 yıla yakın etkinlik gösterir.

DOLGU uygulaması nasıl gerçekleştirilir?

Dolgu uygulamalarında hastanın isteği ve doktorun yönlendirmesi ile uygun dolgu seçilir. Yeni nesil dolguların çoğu lokal anestezik içerdiğinden işlem genellikle ağrısızdır. Ancak işlemden ortalama 20-30 dakika önce lokal anestezik kremler uygulanabilir.

Uygulayan hekimin deneyimi, uygulama tekniği ve uygulayacağı bölgenin anatomisine göre işlem ortalama 10-20 dakika sürer. Uygulama alanı ve miktarı arttıkça bu süre uzayabilir. İşlem sonrası etki hemen görülür. Kırışıklık ve sarkmalarda düzelme sağlanarak daha genç ve dinamik bir görüntü elde edilir.

DOLGU uygulaması sonrası nelere dikkat edilmeli?

Uygulama yapılan gün içinde,

  • Sauna veya hamama gidilmemesi,
  • Ağır spor yapmaktan kaçınılması önerilir.
  • Dudak dolgusu yapılan kişilerin 2-3 saat sıcak içecek tüketmemesi önerilir.
  • Bunların dışında hasta gündelik aktivitelerine devam edebilir.

IŞIK DOLGUSU nedir?

Işık dolgusu, mezoterapi ve dolgu tekniğini birleştiren bir uygulamadır. İçerisinde Hyalüronik asite ek olarak 8 aminoasit, 3 antioksidan, 3 mineral ve vitamin barındırır. Redensity 1 ışık dolgusu ve Redensity 2 göz altı ışık dolgusu olmak üzere iki formda mevcuttur.

Redensity 1 ince çizgileri doldurur, cilde nem ve ışıltı verir. Yüz, boyun, dekolte ve el sırtına uygulanabilir. Belli aralarla yapılan uygulamalarda derinin kalitesi artar.

Redensity 2 ise asıl olarak göz çevresinin gençleştirilmesinde kullanılır. Bu amaçla göz altı oluğunun doldurulmasında, göz çevresi kırışıklıklarının ve morluğunun giderilmesinde, göz çevresine nem ve ışıltı vermede oldukça etkilidir.  Çoğu zaman tek seans yeterlidir. Ortalama kalıcılık süresi ise 12 aydır.